Bus

Begin september kochten we de bus die met ons meegaat naar de andere kant van de wereld: een Mercedes Vito. Die hebben we zelf omgebouwd tot camper!

Na heel veel nadenken, puzzelen en afkijken op YouTube kwamen we (of eigenlijk: Allard) tot dit ontwerp:

We zijn begonnen met het isoleren van de bus. Geluidsdempende platen op het metaal zodat we tijdens het rijden niet doof worden en ‘s nachts rustig kunnen slapen. Alle holtes hebben we opgevuld met schapenwol. Een leuk klusje waarbij ik zelf in een schaap veranderde omdat ik de wol met een spuitbus lijm moest vastplakken aan de wanden… Verder zit er op andere plaatsen nog een soort schuimrubber en hebben we de kleine gaatjes dicht gespoten met purschuim. Zo blijft het hopelijk warm/koel (afhankelijk van waar we zijn) in de bus! Over het isolatiemateriaal hebben we houten platen gemaakt.

Verder heeft Allard een begin gemaakt met het aanleggen van de elektriciteit.

Het is wel zo handig als je kunt staan in je huis. De volgende stap was een klapdak op de auto zetten!

Next step: een bed dat opgeklapt kan worden tot een bank / een bank die uitgeklapt kan worden tot een bed.

Vervolgens hebben we de kledingkast, de keukenkastjes en het aanrecht gemaakt. Een hoop meten, zagen, schuren, lijmen en schroeven maar heel leuk om te doen.

Verder hebben we alle stukken metaal en hout bekleed met vilt (dat was echt een kutklus) of nepleer, kwam er een extra raam in de bus, ligt er een stuk zeil op de grond, maakte we een klaptafeltje en uitschuiftafeltjes, kan de passagiersstoel draaien, heeft Allard lichtknopjes en stopcontacten getoverd (ik snap daar vrij weinig van haha) en zit er een kraan in de keuken. En nog heel veel meer kleine dingetjes… We zijn in totaal denk ik zo’n 25 dagen bezig geweest.

Tadaa! Helemaal af 🙂 In Amerika maken we betere foto’s of een filmpje!